This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. 3 sportsaktiviteter du kan dyrke med dine børn

Det er ikke let at blive ved med at dyrke sport regelmæssigt, når man har børn. Når børn kommer til, er det hele ens livsrytme, der ændres. Men det er også en ny tilgang til den sport, du kan dyrke! Der er mange familiesportsaktiviteter, og du vil nødvendigvis finde den, der passer til dig.

Sport giver afløb for de voksnes energi og gør det samtidigt muligt at stimulere børnenes muskeludvikling, forbedre deres koordinering og forebygge overvægt. Derudover hjælper sport på koncentrationen, selvtilliden, selvstændigheden, indlæringen af regler og den psykiske ligevægt.

Det er dog ikke let af finde en aktivitet, der giver lige stor fornøjelse for børn og voksne og er intensiv nok, til at alle får noget ud af det. Der skal tages højde for barnets og din egen alder, barnets størrelse, vækst, morfologi osv. Alle punkter, der bør indgå i dine overvejelser.

Se her 3 sportsgrene, du kan dyrke med dit barn, uanset alder og niveau.

Lær at overgå dig selv og have det sjovt, takket været klatring

Du ved selvfølgelig allerede, at børn elsker alt med højder. Lige så snart de har muligheden, forvandler dine små sig til klatreaber og kravler op på alle mure, i alle træer eller andre steder, hvorfra de kan se ned. Så hvorfor ikke ledsage dem i deres akrobatik takket været klatring?

Klatring er i alle aldre en super kilde til at bevæge sig, lære sin egen krop at kende og koncentrere sig. Generelt kan børn begynde at klatre i 3-årsalderen. Deres motoriske evner sætter dem i stand til at bevæge sig ubesværet, og de klatrer normalt ikke højt op. Men det er ikke dét, der er det vigtigste!

I en første tid er formålet at motivere barnet til at klatre. Derfor skal det have et mål, der skal nås: en bamse eller lignende… Derefter kommer den sværeste del: at klatre ned igen. Det skal læres at sidde i en sele, at fjerne sig fra skrænten eller muren og at have tillid til sit udstyr…

Når du klatrer med dit barn, lærer du det at overgå sig selv, at håndtere sin ængstelse, at være ansvarlig, at have tillid til sig selv og andre, at kunne løse problemer og overvinde forhindringer, at observere og analysere, at være kreativ…

Alt sammen mens I har det sjovt og deler en oplevelse sammen, for klatring er en sport, der altid udøves med en makker. En uløseligt forbundet duo til sikring af optimal sikkerhed. Begge klatrer aldrig op på samme sti. Den ene forbliver på jorden som sikring, mens den anden klatrer op.

Den eneste undtagelse er den tekniske klatredisciplin, der hedder ”bouldering”. En klatresport uden overkropssele og i lav højde.

Hvis du ønsker at udstyre dit barn med henblik på at opdage denne sport, findes der udstyr, der er særligt tilpasset til børn.

Gå på opdagelse og mor dig med geocaching

Princippet for geocaching er at kombinere sport og skattejagt, den perfekte sammensætning til at dyrke sport med familien. Geocaching er en skattejagt, hvor man er udstyret med en GPS (smartphone eller trekking-GPS) og skal være skrevet op på websittet geocaching.com (gratis).

”Skattene” består i æsker af forskellig størrelse, der er gemt af andre geocachere på specifikke koordinater. Formålet er, ligesom i et orienteringsløb, at samle koordinaterne ved hjælp af din GPS, inden du leder efter æskerne, der er mere eller mindre lette at finde… Et typisk geo-gemmested er en lille vandtæt og robust beholder, hvori der er en logbog over besøgene og nogle gange en eller flere ”skatte”, generelt småting uden værdi.

Den store fordel ved denne disciplin er, at der findes så mange forskellige slags skjul, sværhedsgrader, gåder og terræner at skulle igennem, at du har alle kort på hånden for at skabe dit eget eventyr. Det spiller en virkelig positiv rolle, når du vil holde dit barn interesseret.

Du kan vælge dagen, klokkeslættet, stedet, terræntypen (vandretur i bakker eller på landet), opdage byruter, ny byer, gamle monumenter og landskaber, hvis eksistens du ikke havde nogen anelse om… Og meget ofte lige ved siden af, hvor du bor.

Opdag yogas godgørende virkninger på børn

Fordelene ved yoga er mange og velkendte. Yoga dyrkes ofte af forældrene, men vil kunne være en anledning til afslapning og øvelser sammen med børnene.

Rent psykologisk gør udøvelsen det muligt at finde ro og fred samt at få selvtillid og afkoble. Det er derfor, at det anbefales til forældre for ængstelige børn, der har svært ved at falde i søvn og koncentrere sig, at melde dem til yogatimer. Desuden forbedrer yogaøvelserne den fysiske smidighed og hjælper barnet med at opdage sin krop og være i harmoni med sig selv.
Lotus- eller hilsen til solen-stillingerne til vores børn?

De yogaøvelser, der passer til børn, har et islæt af leg. De svarer generelt til dyrestillinger (kat, hund med hovedet nedad), der arbejder med åndetræk og afslapning på gulvet.
For at gå i gang med denne aktivitet anbefales det, at begynde med en uddannet lærer eller at hente hjælp i et dedikeret softwear.
Du kan ligeledes downloade adskillige gode apps for nybegyndere på internettet.
For at fortsætte på zen vis.