This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. 3 tips for å få småfuglene til å trives i hagen din

Bokfink, kjøttmeis, rødstrupe … Ikke bare synger de fint, de har flott fjærpryd og er svært nyttige for gartneren også: Disse fuglene hjelper til med å regulere antall insekter i grønnsakshagen din slik at den kommer i harmonisk balanse.

Det er derfor viktig å få disse dyrebare fuglene til å trives i hagen din. Her får du tre tips!

Gi dem tilgang på vann

Fuglene trenger drikke, men de må også vaske seg regelmessig (også om vinteren) for å holde fjærdrakten ren. Det er derfor viktig å gi dem tilgang på vann. Du bør plassere beholderen med vann på et sted med klar sikt og hvor rovdyr ikke kan få tak i dem. Husk å skifte vann regelmessig slik at vannet alltid er rent.

Sørge for mat året rundt

For å sikre at fuglene trives i hagen din, bør du også legge ut mat til dem.

Spør gjerne på hagesenteret om det finnes andre busker som passer godt der du bor, og som fuglene kan komme til å like.

Husk også at fugler elsker insekter og larver. Si derfor nei til å bruke kjemiske produkter i hagen! Tvert imot bør vi heller legge igjen hauger av trekubber, blader og kvister … Dette er perfekte tilfluktssteder for insektene – og som fuglene kan forsyne seg fra. Planter som produserer nektar er også populære blant insektene.

Tilby husly

Du kan også gi fuglene husly i hagen din slik at de kan hekke og formere seg der. Og hvis du har trær eller busker i hagen din, finner nok også de fjærkledde smårollingene et godt tilholdssted der.

Hvis du bor i et mer urbant område, kan du sette opp ferdige fuglekasser. Husk å velge en fuglekasse som passer til størrelsen på fuglene som kommer på besøk hos deg. Disse bør også gi beskyttelse mot vær og vind og særlig snø, vind og regn.

Hvis du liker å snekre, kan du lage fuglekasser selv. Hvis du derimot har ti tommeltotter, kan du også dra på hagesenteret og kjøpe en fiks ferdig fuglekasse.

Pink Lady® støtter LPO (BirdLife International)

Pink Lady® er opptatt av dyrevelferd og bærekraftig landbruk i frukthagene sine og samarbeider med franske LPO.

Målet med dette samarbeidet er å utvikle god praksis for å ta imot og respektere fuglenes naturlige plass i eplehagene våre.