This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. 3 tips om vogels in je tuin te verwelkomen

Goudvinken, koolmezen, roodborstjes… Vogels brengen niet alleen vreugde in uw tuin met hun gezang en mooie kleedjes, maar zijn ook echte helpers voor de tuinier: ze helpen het aantal insecten te reguleren en uw moestuin in evenwicht te houden.

Het is dus van essentieel belang om vogels naar de tuin te lokken en ze als waardevolle gasten te verwelkomen. Ontdek 3 van onze tips!

Creëer een drinkplaats

Vogels moeten drinken, maar ook regelmatig baden (zelfs in de winter) om hun verenkleed te onderhouden. Het is dus van essentieel belang een waterplaats te creëren die volledig aan hen is gewijd. Daartoe moet het buiten het bereik van roofdieren worden geplaatst, op een open plek, zodat de vogels de omgeving in de gaten kunnen houden. Vergeet niet het water regelmatig te verversen, zodat het altijd schoon is.

Voer het hele jaar door

Om ervoor te zorgen dat de vogels van uw tuin genieten, moet u ze ook van voedsel voorzien:

Aarzel niet om uw tuincentrum om informatie te vragen over inheemse planten die vogels zouden kunnen waarderen.

Tenslotte, vergeet niet dat deze dieren zich ook voeden met insecten en larven. Geen chemische behandelingen meer in de tuin! Denk in plaats daarvan aan het maken van stapels van hout, bladeren of gras… Dit zijn allemaal schuilplaatsen voor insecten waar vogels zich kunnen voeden. Meelbloemige planten zijn ook perfect om insecten aan te trekken.

Zorgen voor onderdak

Tot slot, om vogels in uw tuin te verwelkomen, kunt u overwegen om ze een schuilplaats te bieden. Dit is noodzakelijk voor hen om te nestelen en zich voort te planten. Als uw tuin beplant is met bomen of omgeven door heggen, zullen onze kleine gevederde vrienden tevreden zijn.

Als u in een meer stedelijk gebied woont, kunt u kunstmatige nestkastjes gebruiken. Zorg er echter voor dat u een nestkast kiest die is aangepast aan de grootte van de vogels die u komen bezoeken. Zorg er ook voor dat hij bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden in uw streek (sneeuw, wind en regen).

De doe-het-zelvers kunnen een zelfgemaakt nestkastje maken, terwijl de minder creatieven naar een tuincentrum kunnen gaan om de ideale schuilplaats te vinden.

Pink Lady® steunt de LPO (Franse Vogelbescherming)

Bezorgd om het welzijn van dieren en voorstander van de ontwikkeling van duurzame landbouw in boomgaarden, heeft Pink Lady® zich verbonden tot de LPO.

Het doel van dit partnerschap is best practices in te voeren om de natuurlijke habitat van vogels in onze boomgaarden te verwelkomen en te respecteren.