This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Återanvänd dina vardagsföremål och gör riktiga musikinstrument

Du kanske inte vet om det ännu, men du har säkert hundratals musikinstrument i dina skåp och hyllor! Har du någonsin tänkt på att en glasflaska, en yoghurtburk eller till och med ett sugrör skulle kunna användas för att spela musik?

Ta reda på hur du förvandlar denna barnsliga idé till ett roligt och ekologiskt tidsfördriv att dela med hela familjen.

Maracas: enklast för de små

För barn är maracas ett av de enklaste musikinstrumenten att göra men också att spela. Lägg bara några gryn eller bönor (ris, vete, kaffe, halverade ärter osv.) i en behållare (hushålls- eller toalettpappersrullar) genom att sätta aluminiumfolie eller papper i varje ände, för att få ett slagverksinstrument för små barn.

Gör dina maracas personliga genom att låta barnen rita, och klistra sedan fast deras skapelser på instrumenten.

En hel svärm av slagverk

Barn älskar att slå på och med allt som de får tag på. Alldeles (för) ofta landar valet till slut på kombinationen kastrull och träslev, till grannarnas stora glädje. Så för att hålla festen igång, men i en mer melodiös kakofoni, kommer här en liten lista över slagverk som du kan tillverka tillsammans med dina små:

En panflöjt av sugrör

Ett instrument som är lätt att göra, och med ett mjukare ljud än vissa slagverk! För att göra en vacker panflöjt, använd dig av återvinningsbara sugrör (bambu eller kartong), i olika färger. Skär av varje rör en centimeter kortare än det föregående, för att få olika ljud för varje rör.

Dekorera med klistermärken, paljetter eller måla med tuschpennor … låt barnen ta hand om den biten. Sammanfoga slutligen alla sugrören med hjälp av ett snöre och tejp.

En regnpinne av yoghurtburkar

För att göra din egen regnpinne, samla ihop begagnade och urdiskade yoghurtburkar av plast och gör flera hål i dem. Antalet bukar avgör hur långt instrumentet blir. Fäst ihop dem i följande ordning: en upp och ner, nästa rättvänd och så vidare. Limma en bit kartong med hål i mellan burkarna, förutom den första och den sista som ska bilda ändarna på pinnen. Fyll pinnen med linser vete- eller riskorn innan du limmar för den sista änden.