This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Bjud in naturen i ditt hem

Om du lyckas göra ditt hem till en “fridens hamn” har du nyckeln till avkopplande kvällsmys, där hela familjen kommer att trivas. Hemmets inredning och rummens färgval och anordningsdetaljer kan bidra till bekväm avkoppling.

Men det finns något annat som garanterat tillför trivsel till hemmet, och det är naturen.
Växter, blommor, potpurri, fontäner… Att flytta ett stycke natur i hemmet kommer att ha en god inverkan på din stressnivå. Och därmed gynnas även ditt välbefinnnande och, inte minst, din hälsa.
Upptäck våra idéer om hur man kan få in mer natur i hemmet, på en enkelt sätt:

Ta in växter i huset

Vare sig de står i vardagsrummet eller entrén, i badrummet, sovrummen eller ovanpå ett skåp, ger de liv åt ditt hem. Växter är levande varelser vars utveckling man kan följa med glädje både i lövverk och förgrening, hela året om.

Men förutom att ge liv åt din interiör bidrar växterna även till att rena luften. Vissa växter passar förresten bättre på särskilda ställen i huset. Oavsett om ditt hem är ljust eller mörkt, rymligt eller trångt, är det rekommenderat att välja arterna och deras placering väl så att de fyller sin funktion på ett bra sätt.

För att pigga upp vardagsrummet kan du exempelvis välja en hög bladväxt som Paraplyaralia (Schefflera). Den är både lätt att få tag i, lättskött och kräver bara indirekt ljus och lite vatten.

För att skilja utrymmet mellan kök och vardagsrum kan du falla för en paradisfågel (strelitzia). Den fungerar som en naturlig skiljevägg med sina storslagna och färgranna löv.
Vad gäller köket kan du välja ut kryddörter eller andra aromatiska växter. Färska örter piffar upp köket, både till utseendet och som ingredienser i matlagningen.

Ge bort en planteringsbox i present

Ibland behövs det inte mer än en balkong för att odla dina växter. Men det krävs att man går igenom frågan och väljer idealplantan.
Om du inte vet hur du ska välja eller sköta om plantorna, kan du satsa på boxar som du får hemskickade varje månad. Förutom att du får växter som passar din inomhusmiljö, får du då även expertråd.

Gör ditt hem mer personligt med minnen tagna mitt i naturen

Låt barnen vara med och bestämma när det är dags att dekorera huset. Du kan t.o.m. låta de delta direkt i själva processen.

Tänk på hur barnen älskar att plocka olika blommor och blad när ni är ute på promenad. Passa då på att kombinera upptäckarglädje med naturkunskap och känsla för heminredning, genom att göra ett herbarium tillsammans med barnen. Sen kan du rama in de finaste exemplaren och hänga upp dem på olika platser i huset.

Tycker du om att ta bilder? Då kan du passa på att göra husinredningen mer personlig genom att sätta upp värdefulla minnen tagna mitt i naturen. Hav, fjäll, fors, skog… Dina finaste bilder snitsar till din interiör samtidigt som goda stunder upplivas.