This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Een detox-programma om je energie een boost te geven

Een opgeblazen buik, een vlekkerige huid, niet lekker in je vel zitten, of een hoop mentale vermoeidheid? Één ding is zeker: je voelt je niet goed.

Hoe kun je snel weer kracht en vitaliteit krijgen door je lichaam te reinigen? Door een detoxprogramma te volgen dat je lichaam rust geeft en je zuiverende organen (lever, nieren, huid, longen en galblaas) stimuleert, die verantwoordelijk zijn voor het afvoeren van gifstoffen.

Detox-menu: zo veel groenten en fruit als je maar wilt!

Een detox is gebaseerd op twee principes:

Het eerste wat je moet doen is alle giftige voedingsmiddelen elimineren tijdens je detox. Alcohol, vlees, vleeswaren, suiker, zuivelproducten, vetten, eieren, koffie, thee, cacao, frisdrank, zout en alle industrieel bewerkte voedingsmiddelen moeten uit uw maaltijden worden geweerd.

Om met succes je detox programma te volgen, moet je het natuurlijke vermogen van je lichaam reactiveren om te regenereren en te genezen.

Wat voedsel betreft, is het daarom beter om fruit en groenten (indien mogelijk seizoensgebonden) te kiezen die veel antioxidanten, vezels en water bevatten. Merk op dat de meest ontgiftende groenten over het algemeen groen zijn (asperges, spinazie, artisjok, venkel, prei, kool).

Rauw of gekookt bij lage temperatuur

Hoewel het het beste is om groenten rauw te eten om hun voedingswaarde optimaal te benutten, kunt u ook kiezen voor kookmethodes op lage temperatuur (stoom, wok, au bain-marie, enz.). Om vermoeidheid te voorkomen, kunt u ten slotte uw voeding aanvullen met magere vis, peulvruchten en volle granen in matige hoeveelheden.

Dranken zijn ook belangrijk

Wat drankjes betreft, hebben citroenen spijsvertering bevorderende eigenschappen. In sap of detox water stimuleren citroenen de productie van gal en enzymen terwijl het voorziet in de antioxidant vitamine C.
Groene thee en mate thee zijn ook diuretica die rijk zijn aan antioxidanten en effectief tegen het vasthouden van water.
Tot slot kun je je fantasie de vrije loop laten en je eigen zelfgemaakte groente- en vruchtensaprecepten maken!

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Weer in vorm komen door gezond te eten is goed. Sporten is nog beter. Sporten bevordert de oxygenatie van de spieren en dus de afvoer van gifstoffen, maar helpt ook om het spierverlies als gevolg van de detox af te remmen.

Zoals je begrepen zult hebben, is het voor het slagen van je detoxprogramma van essentieel belang om naast gezond te eten ook te bewegen. Het is niet absoluut noodzakelijk om heel fanatiek aan lichaamsbeweging te doen: wandelen is bijvoorbeeld een goede vorm van lichaamsbeweging. Sportievelingen kunnen de frequentie of de duur van hun trainingen opvoeren.

Detoxprogramma: één week voor een maximaal effect!

De detox duurt tussen 1 en 7 dagen en het is niet aan te raden om verder te gaan dan dat. Het is namelijk een zeer restrictief dieet dat op lange termijn tot aanzienlijke tekorten zou kunnen leiden. Bovendien zijn er vele manieren om het te beoefenen: van enkele opeenvolgende dagen tot één dag per week gedurende meerdere weken.