This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. En detox-kur for ny energi

Oppblåsthet, gusten hud, forbigående fysisk trøtthet eller mental overbelastning? En ting er sikkert: Du føler deg ikke i form.

Hvordan kan du raskt komme til hektene igjen og føle deg mer opplagt? Jo, ved å ta en detox-kur som lar kroppen hvile, som stimulerer de rensende organene i kroppen (lever, nyrer, hud, lunger og galleblæren) og fjerner giftstoffer.

Detox-meny: Spis så mye frukt og grønt du bare vil

Detox-kuren bygger på to prinsipper:

Det første du bør gjøre er derfor å fjerne inntaket av toksiner under kuren. Du bør unngå alkohol, kjøtt, spekemat, sukker, meieriprodukter, fett, egg, kaffe, te, kakao, brus, salt og bearbeidede matvarer.

For å lykkes med kuren må du reaktivere kroppens evne til å regenerere og lege seg selv.

Spis derfor så mye frukt og grønt med høyt innhold av fiber, vann og antioksidanter som du vil (sesongavhengig). Det er de grønne grønnsakene som renser kroppen best: Legg derfor vekt på asparges, spinat, artisjokk, fenikkel, purreløk, kål …

Spis dem rå eller lettkokt

Selv om det er best å spise rå grønnsaker for å bevare alle næringsstoffene, kan du også tilpasse deg ved å koke dem lett (dampkoke, wokke …). Og for ikke å gå lei kan kombinere dette med mager fisk, belgfrukter og fullkort i moderate mengder.

Drikke er også viktig

Når det gjelder drikke er sitron også bra for fordøyelsen. Du kan drikke sitronsaft eller blande sitron i vann for å øke produksjonen av magesyre og ensymer samtidig som du tilfører kroppen C-vitamin med antioksidanter.
Grønn te og maté er diuretika og inneholder mange antioksidanter som virker vanndrivende.
Du kan også gi fritt uløp for fantasien ved å lage egne drikkeoppskrifter med grønnsaker og frukt hjemme!

Regelmessig aktivitet

Å finne tilbake til formen ved å spise sunt, det er bra. Hvis du klarer å trene i tillegg, blir det enda bedre. Trening øker oksygentilførselen til musklene, noe som bidrar til å fjerne toksiner, men bremser også muskelsvinnet som kan oppstå under detox-kuren.

Du har sikkert forstått at for at detox-kuren skal bli vellykket, så må du drive med fysisk aktivitet i tillegg til å spise sunt. Du trenger ikke trene for hardt, men du kan gå deg turer for eksempel. Hvis du er av den sporty typen, kan du trene oftere eller litt lenger hver gang.

Detox-kur: En uke gir best effekt!

Detox-kuren bør vare i 1 til 7 dager, og det anbefales ikke å drive på lenger. Det handler jo om en svært restriktiv kur, som kan gi mangel på viktige næringsstoffer hvis du holder på for lenge. Prøv å finne ut hva som fungerer best for deg ved å variere hvordan du gjennomfører kuren: prøv et par dager i strekk, eller én dag i uken i flere uker.