This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Et detox-program til at lade batterierne op

Oppustethed, gusten hud, forbigående kraftløshed eller stor psykisk træthed, der har hobet sig op? Een ting er sikker: du føler dig ikke i topform.

Hvordan kan du hurtigt genfinde kraft og vitalitet og rense din organisme? Ved at følge et detox-program, der gør det muligt for din krop at hvile sig samt at stimulere de rensende organer (lever, nyrer, hud, lunger og galdeblære), der har som opgave at fjerne toksinerne.

Detox-menu: frugt og grøntsager ad libitum!

En detox-kur er baseret på 2 principper:

Det første, der skal til, er at fjerne alle giftige fødevarer, mens du tager kuren. Dine måltider må hverken indeholde alkohol, kød, charcuteri, sukker, mælkeprodukter, æg, kaffe, the, kakao, sodavand, salt eller nogen industrielt forarbejdede fødevarer.

For at dit detox-program skal lykkes, er det nødvendigt at genaktivere din organismes naturlige gendannende og helende evner.

Hvad angår, det du spiser, skal du således favorisere frugter og grøntsager (helst sæsonaktuelle), der har et højt indhold af antioxiderende stoffer, fibre og vand. Det skal bemærkes, at de grøntsager, der har de største detox-egenskaber, normalt er grønne (asparges, spinat, artiskok, fennikel, pore og kål).

Rå eller kogt nænsomt

Selv om det er bedst at spise grøntsagerne rå for at få mest ud af deres ernæringsmæssig kvaliteter, kan du også vælge at koge dem nænsomt (damp, wok, vandbad osv.). Endelig skal der kompletteres der med lidt mager fisk, bælgplanter og fuldkornsprodukter i beskedne mængder.

Drikkevarerne spiller også en rolle

På drikkevaresiden fremmer citroner fordøjelsen. Som juice eller i detox-vand booster citroner produktionen af galde og enzymer, samtidig med at de giver antioxiderende C-vitamin.
Grøn te og maté er desuden vanddrivende, rige på antioxidanter og effektive mod vandbinding.
Endelig kan du give frit løb for din fantasi og udarbejde personlige opskrifter på hjemmelavede grøntsags- og frugtjuicer.

Dyrk regelmæssig motion

Det er godt at komme i form igen og spise sundt. Det er endnu bedre at dyrke sport samtidigt. Sport favoriserer iltningen af musklerne og således elimineringen af toksinerne, og gør det desuden muligt at bremse det muskelsvind, der opstår under detox-kuren.

Som du kan se, skal sund kost suppleres af motion for at detox-kuren bliver vellykket. Det er ikke nødvendigvis obligatorisk at dyrke motion på intenst niveau. En gåtur vil f.eks. udgøre en god aktivitet. Personer, der allerede er sportslige, kan øge hyppigheden og varigheden af deres træning.

Detox-program: en uges kur for maksimal effektivitet!

Detox-kuren varer mellem 1 til 7 dage. Det anbefales ikke at gøre den længere. Der er nemlig tale om en meget restriktiv kur, der vil kunne medføre alvorlige næringsmangler, hvis den forlænges. Kuren kan desuden tages på mange forskellige måder: nogle dage i træk eller en dag om ugen over flere uger.