This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Ett detoxprogram för att ge dig ny energi

Uppblåsthet, glåmig hy, tillfällig fysisk dipp eller uppbyggd kraftig mental trötthet? En sak är säker: du känner dig inte i bra form.

Hur kan man snabbt känna sig stark och pigg igen genom att rensa kroppen? Jo, genom att köra ett detoxprogram som låter din kropp vila och stimulerar de renande organen (lever, njurar, hud, lungor och gallblåsa), som tar hand om att avlägsna gifter.

Detoxmeny: ät så mycket frukt och grönt du vill!

En detoxkur bygger på två principer:

Det första du ska göra är därför att välja bort all giftig mat under din kur. Alkohol, kött, charkuterier, socker, mejeriprodukter, fetter, ägg, kaffe, te, kakao, läsk, salt och alla industriellt bearbetade livsmedel ska tas bort från dina måltider.

För att lyckas med ditt detoxprogram måste du återaktivera kroppens naturliga förmåga att återhämta sig och läka.

På tallriken ska du därför helst lägga frukt och grönsaker (gärna säsongsbaserade), med mycket antioxidanter, fibrer och vatten. Obs! De mest avgiftande grönsakerna är i allmänhet gröna (sparris, spenat, kronärtskocka, fänkål, purjolök, kål).

Avnjut dem råa eller varsamt tillagade

Även om det är bäst att äta grönsakerna råa för att få ut det mesta av deras näringsmässiga egenskaper, kan du också välja skonsamma tillagningsmetoder (ångkokning, wok, vattenbad osv.). För att det inte ska bli för enahanda kan du komplettera med lite mager fisk, baljväxter och fullkorn i måttliga mängder.

Det är också viktigt att dricka

När det gäller drycker har citron goda matsmältningsegenskaper. Citron i form av juice eller detoxvatten ökar produktionen av galla och enzymer samtidigt som den tillför antioxiderande C-vitamin.
Grönt te och maté är också vätskedrivande och rika på antioxidanter, som alltså är effektiva mot vätskeansamlingar.
Låt fantasin flöda och skapa dina egna recept på hemlagad grönsaksjuice och fruktjuice!

Regelbunden motion

Att komma i form genom att äta nyttigt är bra. Att samtidigt motionera är ännu bättre. Motion främjar musklernas syresättning och eliminerar därmed gifter, men det hjälper också till att bromsa muskelnedbrytningen som orsakas av detoxdieten.

Som du har förstått är det viktigt att motionera för att lyckas med ditt detoxprogram, förutom att ha en hälsosam kost. Du måste inte nödvändigtvis motionera intensivt: promenader är till exempel alltid en bra träningsform. Personer som redan har en hög träningsnivå kan öka antalet träningstillfällen eller varaktighet.

Detoxprogram: en vecka för maximal effektivitet!

Detoxdieten varar mellan 1 och 7 dagar och det rekommenderas inte att hålla på längre. Det är en mycket begränsande diet som på lång sikt kan leda till betydande brister. Det finns också många sätt att följa den på: från några dagar i följd till en dag i veckan i flera veckor.