This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Fire tips for å motvirke matsvinn og resirkulere epleskrellet

I Frankrike er epler den mest populære frukten, og de spises både hele og i båter. Epler er en usedvanlig god kilde til vitaminer og fiber som gir uante krefter. Men ofte spiser vi ikke hele frukten.

Visste du at også skallet og kjernen kan brukes? Vi gir deg fire tips til oppskrifter som motvirker matsvinn!

Lag eplechips

Liker du å eksperimentere med nye oppskrifter? Da kan du prøve å lage deilige eplechips av skallet. Dette er en fin måte å bekjempe matsvinn på samtidig som du koser deg.

Men du lurer sikkert på hvordan du lager det? Det er så enkelt som bare det! Strø sukker og kanel over Pink Lady®-epleskallet.

Legg skallet på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek epleskallet i 30 minutter ved 150 °C. Sånn, ja! Da er det klart, det er bare å forsyne seg!

Lag potpurri

Hva er vel mer ubehagelig enn vond lukt på kjøkkenet eller badet? Hvis du vil få det til å lukte godt hjemme – på en naturlig måte – kan du lage potpurri av Pink Lady® epleskrell, appelsinskall eller tørkede sitronskiver:

Lag eplegelé

Hvis du har lagd eplepai, bør du ta vare på skrellet og ikke ta av deg forkleet! Her får du en smart oppskrift basert på epleskall og eplekjerner av fem til seks Pink Lady®-epler.

Vår oppskrift på eplegelé

Lag hjemmelaget urtete

Det siste tipset til hvordan du kan bruke epleskallet er å lage hjemmelaget urtete!

Tørk skallet på kjøkkenbenken i én uke eller noen minutter i ovnen (fem til syv minutter på 60 °C).

Når skallet er tørt, er det bare fantasien og lystene dine som setter grenser! Du kan variere smaken med å tilsette kanel, verbena, sitron, appelsin, honning, ingefær, lønnesirup, stjerneanis eller annet krydder.