This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Genbrug dine hverdagsting og lav dem om til rigtige musikinstrumenter

Det er muligvis noget, du ikke allerede er klar over, men dine skabe og hylder er garanteret fyldt med musikinstrumenter! Har du tænkt på, at en glasflaske, et yoghurtbæger eller selv et sugerør vil kunne bruges som musikinstrument?

Se, hvordan du kan bruge denne simple idé til at have lidt økologisk sjov i familiens skød.

Maracas: det letteste for de små

Maraca er et af de enkleste musikinstrumenter at lave, og så er det let for børn at spille på. Du skal bare hælde nogle korn (ris, hvede, kaffebønner, flækærter o.lign.) i en beholder (køkkenrulle- eller toiletpapirrør) og sætte alufolie eller papir på hver ende for at opnå et rytmeinstrument til de helt små.

Hvis I ønsker at sætte jeres personlige præg på maracaerne, kan du få dine børn til at lave dekorationer, som du klæber på instrumenterne.

Et utal af slaginstrumenter

Børn elsker at slå på alt, med hvad der falder dem i hænderne. Det ender, indrømmet, tit med at blive en gryde og en træske, til omgivelsernes blandede fornøjelse. Men her har du en lille liste over slaginstrumenter, som du kan lave med dine børn, så kakofonien bliver mere melodiøs.

En panfløjte af sugerør

Et instrument, der er let at lave, og hvis lydniveau er mere nådigt end visse trommers. For at lave en panfløjte skal du bruge genbrugssugerør (i bambus eller pap) i forskellige farver. Du opnår forskellige toner for de enkelte sugerør ved at klippe dem i forskellige længder (med 1 cm forskel).

Dot-etiketter, tusch eller pailletter… Lad dine børn stå for dekorationen. Slut af med at forbinde sugerørende indbyrdes med snor eller tape.

En rainmaker (rysterør) af yoghurtbægre

For at lave dit eget rysterør skal du samle tomme og rengjorte plastyoghurtbægre og lave huller i bunden på dem. Dit instruments størrelse bestemmes af antallet af bægre. Sæt dem sammen på denne måde: 1 bæger stilles opad og 1 andet bæger sættes ovenpå nedad osv. Der skal klæbes et stykke hullet pap mellem de enkelte bægerpar, undtagen mellem det første og det sidste, der lukker røret. Før påklæbning af det sidste stykke pap, hældes der korn, linser eller ris i røret.