This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Haal de natuur in huis

Je woonruimte de sfeer geven van een vredige oasis is de garantie voor ontspannende en gezellige avonden waar iedereen zich heerlijk thuis voelt. De inrichting, de kleuren en de indeling van de ruimtes kunnen bijdragen aan een ontspannend comfort.

Maar hét element dat een fantastische invloed heeft op de sensatie van wellness en cocooning is de natuur.
Groene planten, bloemen, composities, fonteintjes … Door meer natuur in je huis te halen, creëer je een positieve invloed die het stressniveau verlaagt. En dat is goed voor het welzijn en de gezondheid!
Ontdek onze tips om op eenvoudige wijze meer natuur in je huis te halen.

Meer planten in huis

Van de woonkamer tot de hal, de badkamer, de slaapkamer of bovenop een kast; planten brengen overal leven in je huis. Het zijn levende elementen en het is een plezier om het hele jaar door de evolutie van hun stelen, bloemen en bladeren te volgen.

Maar ze brengen niet alleen een vleugje leven in je huis; ze zuiveren ook de lucht. Sommige planten zijn meer geschikt voor bepaalde delen van het huis. Of je huis nu donker of licht, groot of klein is; het is raadzaam om je planten goed te kiezen en te plaatsen om ze optimaal hun rol te laten vervullen.

Om bijvoorbeeld je woonkamer op te fleuren, kun je kiezen voor een hoge bladrijke plant, zoals de schefflera. Hij is gemakkelijk te vinden en eenvoudig te onderhouden. Het enige wat hij nodig heeft, is indirect licht en af en toe wat water.

Om de ruimte tussen de open keuken en de eethoek wat af te scheiden, is een paradijsvogelbloem een mooie keus. Zijn indrukwekkende grote bladeren en rijke kleuren vormen een natuurlijk kamerscherm.
In de keuken zijn de kruiden en andere aromatische planten op hun plaats. Er gaat niets boven verse kruiden om je keuken op te fleuren en alles bij de hand te hebben als je heerlijke verse producten bereidt.

Kies voor een plantenpakket

Een balkonnetje kan al voldoende zijn om je planten te laten groeien. Maar ideeën en tijd om de juiste planten te kiezen blijven noodzakelijk.
Als je niet weet welke planten je moet kiezen of hoe je ze moet verzorgen, dan zijn de kantenklare plantenpakketten die je elke maand kunt laten opsturen ideaal. Ze leveren je planten die aangepast zijn aan je huis en bovendien profiteer je van professionele adviezen!

Personaliseer je huis met herinneringen aan mooie momenten in de natuur

Bij de keuze van de decoratie, kun je de kinderen inspraak geven. We kunnen ook nog een stapje verder gaan en ze direct betrekken bij de fabricatie.

Tijdens een wandeling in de natuur gaan de meeste kinderen met plezier bloemen en bladeren verzamelen. Om het plezier te combineren met ontdekkingen, milieubewustzijn en creativiteit, kun je samen met de kinderen een herbarium creëren. Daarna worden de mooiste pagina’s ingelijst om de wanden in huis te sieren.

Ben je ook een fotoliefhebber? Dan is het vast een goed idee om je interieur te personaliseren met fraaie foto’s van momenten in de natuur. Stranden, bergen, rivieren, bossen … Je mooiste foto’s brengen sfeer in huis en houden dierbare herinneringen levend.