This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Onze 3 tips voor een rustige start van het schooljaar

Na de zomervakantie maakt het begin van het schooljaar een einde aan de vakantie en vraagt om een frisse start. Het is tijd om eenvoudige, duurzame en heilzame rituelen in te voeren die u het hele jaar door zullen volgen.

Of het nu gaat om uw voeding, lichaamsbeweging of de indeling van uw dagen, laat u inspireren door deze nuttige tips om het nieuwe jaar met een gerust hart te beginnen!

Batch koken: gezond eten is terug!

Het begin van het nieuwe schooljaar is een ideaal moment om weer te beginnen koken en in een ritme te komen. Probeer de batch-kookmethode om goede eetgewoonten aan te leren. Wat houdt dat in? Kook al je wekelijkse maaltijden op voorhand. Waarom? Om tijd te besparen bij het klaarmaken van lunchtrommels en avondmaaltijden. Eenvoudig en doeltreffend!

Om uw kooksessie te optimaliseren, plant u een dag in de week of het weekend om de tijd te nemen om te koken. Bedenk van tevoren een paar maaltijdideeën door de beste Pink Lady® seizoensrecepten te bekijken, doe uw boodschappen en maak u klaar om te koken!

Bij Pink Lady® waarderen we deze methode vanwege de variatie en het evenwicht van de gerechten die ze biedt. Behalve dat het zuinig en “zero-waste” is, omdat je alleen koopt wat je nodig hebt, is batchkoken een leuke activiteit om kinderen te betrekken bij het samenstellen van de weekmenu’s.

Sport en beweging, de sleutels tot een energieke start van het schooljaar

Het geheim om het nieuwe schooljaar goed te beginnen? Kom in beweging! Laat de energie door je lichaam stromen en gebruik sport om stoom af te blazen. Of het nu yoga, fitness of hardlopen is, reserveer wat tijd in je week voor regelmatige lichaamsbeweging. Om gemotiveerd te raken, luister je naar een feel good-playlist en geniet je van wat tijd voor jezelf.

Om ervoor te zorgen dat u energiek wakker wordt en klaar bent voor een actieve dag, kunt u ochtendrituelen instellen. Sta een paar minuten eerder op en plan een strekoefening, een meditatiesessie van 5 minuten of maak een wandeling om uw geest leeg te maken. Maak uw lichaam zachtjes wakker terwijl u geniet van de opbeurende stilte van de vroege ochtend.

Pink Lady® tip: Wist u dat een appel doeltreffender is dan een kop koffie om wakker te blijven? Neem een hap uit een Pink Lady® appel om uw energie op te peppen!

Een goed functionerende organisatie

De ultieme tip om de start van het nieuwe schooljaar met een gerust hart aan te pakken, ligt in organisatie! Plan je week vooruit en heb een globale visie op de dagen die komen gaan. Maak je eigen bullet journal, een volledig gepersonaliseerd notitieboek dat al je organisatie bevat, van je agenda tot belangrijke afspraakherinneringen. Houd “to do-lijstjes” bij en vink elke taak af zodra deze is voltooid. Hoe bevredigend is het om je hele lijst afgestreept te zien! U kunt ook een kalender in uw keuken ophangen, zodat u dagelijks toegang hebt tot de gezinsplanning.

Deze tijd van het jaar betekent ook dat de kleintjes weer naar school moeten. Als u kinderen hebt, neem dan de tijd om samen met hen een organisatie voor het komende jaar op te zetten. Tussen schooltijd, uitstapjes, sport of creatieve activiteiten en vrije tijd… Plan de komende weken samen om de dingen duidelijker te zien!