This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Onze 4 anti-verspillingstips voor het recyclen van je appelschillen

Of je er nu meteen in bijt of ze eerst schilt, appels zijn het meest geconsumeerde fruit in Nederland. Ze zijn een buitengewone bron van vitaminen en vezels en bieden onvermoede hulpbronnen… maar we eten niet altijd alles op!

Wist je dat schillen en zelfs klokhuizen kunnen worden hergebruikt? Ontdek onze 4 anti-verspillingstips!

Appelchips maken

Vind je het leuk om nieuwe recepten uit te proberen? Probeer dan eens heerlijke chips te maken met appelschillen. Het is een geweldige manier om afval te verminderen en tegelijkertijd jezelf te verwennen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je die chips maakt? Dat is heel eenvoudig: breng de schil van 2 of 3 Pink Lady® appels op smaak met suiker en kaneel.

Leg ze vervolgens op een bakplaat bedekt met een vel bakpapier. Bak tenslotte 30 minuten in de oven op 150°C. Dat is het! De chpis zijn klaar, smullen maar!

Potpourri maken

Wat is er onaangenamer dan een nare geur uit de keuken of badkamer? Om je huis op een natuurlijke manier lekker te laten ruiken, kun je potpourri maken van Pink Lady® appelschillen, sinaasappelschillen of gedroogde citroenschijfjes:

Appelgelei maken

Als je net klaar bent met je appeltaart, bewaar dan je schillen en stop je schort niet weg! Hier is een handig recept dat niet alleen de schillen maar ook het klokhuis van 5 of 6 Pink Lady® appels gebruikt.

Ons appelgelei recept

Zelf kruidenthee maken

De laatste anti-verspillingstip voor je appelschillen: maak een zelfgemaakte kruidenthee!

Het enige wat je hoeft te doen is de schil een week lang laten drogen in de open lucht op een doek, of een paar minuten in de oven (5 tot 7 minuten op thermostaat 2 of op 60°C).

Zodra de schil droog is, laat je je fantasie en smaakpapillen de rest doen! Aarzel niet om te variëren (appel-kaneel, appel-verbena) en je bereiding naar eigen wens op smaak te brengen: voeg citroen, sinaasappel, honing, gember, ahornsiroop, steranijs of andere specerijen toe, en… geniet!