This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Onze suggesties om uw leefruimtes om te toveren tot ware oases van rust

De tuin, het terras en de woonkamer zijn bijzondere plekken waar we onze batterijen kunnen opladen, kunnen genieten van een plekje groen of rustig kunnen lezen, om even bij te komen van ons jachtige dagelijkse leven!

Maar soms ontbreekt er iets aan deze ruimtes om een vredig nest te worden. Dus als ook u zo’n plek wilt omtoveren tot een echte oase van rust, volgen hier enkele tips om een plek te creëren die bevorderlijk is voor rust en ontspanning.

Creëren van een Zen-sfeer

Om een plek te creëren die rust en ontspanning bevordert, is het essentieel om te kiezen voor een op zen geïnspireerde binnenhuisarchitectuur. Kies waar mogelijk voor natuurlijke en ruwe materialen. Het gebruik van hout of rotan, materialen met zachte, warme tinten, zal deze ontspannende gezellige sfeer versterken.

Vermijd het gebruik van te agressieve kleuren (rood, oranje, flashy tinten) die niet alleen uw welzijn, maar ook dat van de plaatselijke fauna in de buitenruimte kunnen verstoren. Door accenten met minerale stenen kunt u spelen met kleurcontrasten en reliëf brengen in uw oppervlak.

Verlichting is van het grootste belang

Als u ‘s avonds de zen-sfeer van uw toevluchtsoord wilt behouden, is het belangrijk om voor de juiste verlichting te zorgen. String verlichting zou perfect zijn voor een warme sfeer. U kunt ze gemakkelijk wikkelen rond de palen van uw pergola of de reling van uw balkon voor buitenruimtes, en ze laten hangen aan de bovenkant van uw boekenkast of langs een trapleuning voor uw binnenruimtes.

Een andere oplossing zou zijn om hanglampen te plaatsen! Ze zijn gemaakt van hout, mandenwerk of smeedijzer en passen perfect bij andere decoratieve elementen (planten, stenen, enz.).

Geniet tenslotte van het zachte en warme licht van kaarsen door mooie glazen kandelaars of een ijzeren lantaarn voor een meer intieme sfeer.

Planten, planten en nog meer planten!

Hoeveel ruimte je ook hebt, het belangrijkste element voor het creëren van een vredige oase is het gebruik van planten. Klimplanten, grootbladige planten, kruipplanten of vetplanten passen perfect bij uw houten decoratie en geven uw eigen paradijs een “jungle”-achtig tintje.

Als u de voorkeur geeft aan fellere kleuren, kies dan bloemen die het groen van de planten in de buurt beter doen uitkomen en die ook uw lichtgekleurde houten decoratieartikelen accentueren. Het idee is om een mooie afscheiding van planten rondom de ruimte te creëren, zodat je je omringd kunt voelen door de natuur, zelfs als je in een stedelijke omgeving woont of je woonkamer vrij klein is.

Pink Lady® tip: plant en kweek bij-vriendelijke soorten (klaver, salie, paardenbloem, heide) buiten! Zo draagt u bij aan de aanwezigheid van bijen en bevordert u de bestuiving van fruitbomen en groenteplanten in de buurt.