This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Onze tips om goed gehydrateerd te blijven… zonder moeite!

Water is een essentieel element voor ons lichaam, omdat het helpt bij het afvoeren van gifstoffen en het op peil houden van de lichaamstemperatuur.

Hoewel we allemaal 2 liter water per dag zouden moeten drinken om gezond te zijn, hebben we de neiging dit te vergeten en alleen te drinken als we dorst hebben. Hier zijn een paar tips om de hele dag goed gehydrateerd te blijven!

Voeg smaak toe aan je water

Sommigen van ons vinden water te smaakloos, dus drinken we weinig of niets. Kruiden, specerijen, fruit… Om het plezier van water drinken terug te krijgen, kun je gemakkelijk smaak aan uw drankje toevoegen zonder naar frisdrank en andere siropen te grijpen, die vaak veel suiker bevatten.

Bij Pink Lady® zijn we vooral dol op dit recept voor appel en hibiscus detoxwater. Laat je fantasie de vrije loop!

Eet groenten en fruit!

Wist je dat groenten en fruit vol water zitten en veel meer smaak aan je leven geven dan een glas water? Pink Lady® appels (die ongeveer 80% water bevatten) komen natuurlijk in gedachten, maar veel andere soorten fruit zijn ook van belang:

Heb je liever hartig dan zoet? Geen probleem! Wat hydratatie betreft, zijn groenten niet te verslaan:

Pink Lady® tip: rauwe groenten eten bevordert een betere hydratatie, want koken verlaagt hun watergehalte.

Zorg dat je altijd water bij je hebt

Of het nu op het werk is, tijdens het sporten of tijdens het lezen op de bank, als we in een activiteit verwikkeld zijn, vergeten we vaak te drinken. Dus, als je niet wilt vergeten te drinken, waarom dan geen herbruikbare waterfles kopen die bij de hand te houden?

Het voordeel van herbruikbare waterflessen: ze zijn vaak gemaakt van roestvrij staal, en zijn een milieuvriendelijk alternatief voor plastic flessen.

Creër gewoontes

Drink 1, 2 of 3 glazen… Bij het opstaan, naar bed gaan of op het werk, iedereen heeft zo zijn eigen methode! Waarom zou je je geen gewoontjes aanleren om ervoor te zorgen dat je gedurende de dag goed gehydrateerd bent? Dit is een effectieve manier om uitdroginggerelateerde vermoeidheid te voorkomen… Vooral midden in de zomer!

Als je van nature niet geneigd bent om water te drinken, is hier een klein schema dat je kunt proberen te volgen om je lichaam in vorm te houden: