This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Råd for å motvirke stress i hverdagen

Uavhengig av alder og aktivitetsnivå er det noen ganger vanskelig å takle de små bekymringene i hverdagen.

Og selv om stress kan øke prestasjonsevnen vår, kan det også påvirke oss negativt hvis stressnivået blir for høyt. I så fall blir det viktig å ta seg tid til å lade batteriene. Være bevisst at vi må skape øyeblikk hvor vi virkelig lader opp. Et øyeblikk hvor det viktigste er å gi næring til kropp og sinn. Uten å kreve noen ting.

Nedenfor finner du tips til avslapping for å motvirke stress.

Drive fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er en anerkjent og viktig ressurs for den mentale helsen vår. I stressende øyeblikk bidrar trening til å kanalisere adrenalinet som frigjøres i kroppen. I tillegg frigjør fysisk aktivitet serotonin og endorfiner, som gir en følelse av velvære.

Et godt eksempel er løping: Løping er en perfekt øvelse der kroppen slapper av og går inn i en meditasjonsliknende tilstand takket være fenomenet som kalles «frivillig oppmerksomhet».

Vannaktiviteter får kroppen til å slappe av takket være vannets masserende kraft. «Vektløsheten» gjør at musklene kan arbeide uten å føle anstrengelse. Kroppen flyter i vannet og eliminerer spenninger.

Yoga er en blanding av fysisk aktivitet og åndelig fokus som er ideelt for konsentrasjonen og for å sette fokus på kropp og sinn. Takket være de beroligende effektene kan du tømme hodet for tanker og slappe av i hele kroppen. Denne fysiske aktiviteten er perfekt for å lære hvordan man bedre kan håndtere stressende situasjoner og sette uventede hendelser i perspektiv. På lang sikt er yoga også gunstig for å lindre ryggproblemer.

Ta avstand fra skjermer

Mange studier viser at å tilbringe mye tid foran TV-en, datamaskinen, nettbrettet eller mobiltelefonen, spesielt om natten, kan være forbundet med stress.

Hvis du jobber på en datamaskinen hele dagen, bør du ta hyppige pauser og prøve å logge av minst én time før du legger deg. Og ikke bli fristet til å gå over til mobilen etterpå …

Lytt til musikk

Rolig musikk (klassisk, ambient, trip hop …) har en virkelig beroligende effekt på kroppen vår. Den gjør hjerterytmen roligere, reduserer blodtrykket og senker stresshormonnivået.

Du kan også lytte til lyden av havet, regn eller hvalsang, samt musikk spesielt utviklet for å redusere stress på ulike musikkapper.

Mediter 5 minutter hver dag

Meditasjon er en utmerket øvelse for å bekjempe stress. Når du mediterer, fokuserer du på øyeblikket og håndterer de negative tankene bedre ved kun å fokusere på følelsene dine.

Hvis du mediterer hver dag, kan du redusere nervøsiteten, begrense stressanfall og ta et skritt tilbake fra hendelsene som forårsaker et visst ubehag.

For å lykkes med meditasjonsøkten bør du slå deg til ro på et rolig sted. Finn en komfortabel stilling, men vær alltid rett i ryggen. Dette forbereder kroppen på å puste riktig. Til slutt lukker du øynene. Pust dypt inn og ut for å redusere stresset du føler på.

Start en bestemt aktivitet

Handling er en god måte å redusere stress på. Ved å utføre en spesiell handling kan du gjenvinne kontrollen på kort tid. Du kan skifte på sengen, rydde på rommet, ta oppvasken … Dette bidrar til å fokusere på konkrete og kontrollerte ting. Hagearbeid, baking, tegning og klipp-og-lim anbefales også når bekymringene blir for store. Disse aktivitetene hjelper deg med å fokusere og gir distraksjoner som beroliger sinnet.