This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Recycle je alledaagse voorwerpen tot echte muziekinstrumenten

Misschien weet je het nog niet, maar je hebt waarschijnlijk honderden muziekinstrumenten in je kasten en op je planken! Heb je er ooit aan gedacht dat je een glazen fles, een yoghurtpot of zelfs een rietje kunt gebruiken om muziek mee te maken?

Ontdek hoe je dit kinderlijke idee kunt omzetten in een leuk en milieuvriendelijk tijdverdrijf voor het hele gezin.

Maracas: de makkelijkste optie voor kleintjes

Maracas zijn een van de gemakkelijkste muziekinstrumenten voor kinderen om te maken en te bespelen. Het volstaat enkele zaadjes (rijst, tarwe, koffie, spliterwten, enz.) in een houder (leeg keukenrolletje of wc-rolletje) te stoppen en aan beide uiteinden aluminiumfolie of papier te plakken om zo een slaginstrument voor de allerkleinsten te maken.

Om uw maracas een persoonlijk tintje te geven, kunt je zelfgemaakte tekeningen van je kinderen op de instrumenten plakken.

Slagwerk in overvloed

Kinderen zijn dol op slaan op en met alles wat ze te pakken kunnen krijgen. Maar al te vaak kiezen we voor de combinatie van een pan en een houten lepel, tot groot plezier van onze buren.. Dus om het feest gaande te houden, maar met een melodieuzere kakofonie, volgt hier een korte lijst van percussie-instrumenten om samen met je kleintjes te maken:

Een panfluit gemaakt van rietjes

Een instrument dat gemakkelijk te maken is, en zachter klinkt dan bepaalde percussie-instrumenten! Om een mooie panfluit te maken, gebruik je recycleerbare rietjes in verschillende kleuren (bamboe of karton). Om verschillende geluiden uit elk rietje te krijgen, knip je elk rietje met een tussenruimte van 1 centimeter door.

Stickers, viltstiften of glitters… Laat je kleintjes voor de versiering zorgen. Bind ten slotte elk rietje met touw en plakband samen.

Een regenstok in een yoghurtkuipje

Om je eigen regenstok te maken, verzamel je gebruikte en gewassen plastic (1 persoons) yoghurtkuipjes en knip je gaatjes in de onderkant. Het aantal potjes bepaalt de grootte van je instrument. Maak ze aan elkaar vast in de volgende volgorde: één ondersteboven, één met de goede kant naar boven, enzovoort. Kleef tussen de potjes een stuk karton met een gat erin, behalve het eerste en het laatste, die je stokje zullen sluiten. Voordat je het uiteinde van het stokje vastlijmt, vul je het met tarwe-, linzen- of rijstzaadjes.