This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Resirkuler hverdagsting og lag musikkinstrument

Uten å vite det har du kanskje flere hundre musikkinstrumenter i skap og skuffer! Visste du at en glassflaske, et yoghurtbeger eller et sugerør kan lage musikk?

Se hvordan du kan bruke dem til noe morsomt og bærekraftig sammen med hele familien.

Marakaser: enkelt for de minste

Marakas er ett av de enkleste instrumentene du kan lage til barna. Det eneste du trenger å gjøre, er å ha litt korn (eller ris, havre, kaffe, erter osv.) i en beholder (tørkerull eller dopapir) og lukke hver ende med litt papir. Voilà! Et perfekt instrument til barna.

Barna kan pynte rullen med maling eller tusj eller lime på klistremerker.

Trommer uten grenser

Barn elsker å lage lyd, og de banker ofte på alt de finner. (Altfor) ofte ender det opp med kasseroller og tresleiv og til stor glede for omgivelsene. Hvis du vil gjøre det litt mer melodiøst, kan du finne ideer til slagverk her:

En panfløyte av sugerør

Dette instrumentet er lett å lage og har i tillegg en behagelig lyd! For å lage en fin panfløyte må du finne fram fargerike og resirkulerbare sugerør (i bambus eller papp). Klipp sugerørene i ulike lengder (ca. 1 cm forskjell mellom sugerørene).

La barna selv pynte dem med klistremerker, tusjer og paljetter … Fest til slutt alle sugerørene sammen med hyssing eller teip.

En rytmestav av yoghurtbeger

Rytmestav lager du ved å finne fram tomme yoghurtbeger i plast (rengjorte) og lage hull i bunnen. Jo flere beger, jo lenger blir instrumentet. Lim begerne sammen i følgende rekkefølge: bunn mot bunn, topp mot topp osv. Lim en pappskive med hull i mellom hvert begerpar. Lukk staven med en pappskive uten hull i hver ende. Husk å fylle staven med linser, frø eller korn før du lukker den helt.