This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Tips til hvordan du kan gjøre hjemmet til et behagelig sted å være

Hagen, terrassen og stuen er rolige steder vi bruker for å lade batteriene, slappe av i grønne omgivelser eller lese en god bok for å slippe vekk fra alt kjaset og maset i hverdagen.

Likevel mangler det noen ganger det lille ekstra for å gjøre disse stedene til en perfekt kokong. Les disse tipsene til hvordan du kan skape en rolig og avslappende stemning i hjemmet ditt du også.

Lag en zen stemning

For å skape et sted som innbyr til ro og avslapning er det viktig å velge zeninnredning, eller i det minste hente inspirasjon derfra. Generelt sett bør du legge vekt på naturlige og ubehandlede materialer. Bruk av tre eller rotting og materialer med myke og varme toner forsterker denne avslappende og koselige atmosfæren.

Det kan også være lurt å unngå å bruke for aggressive farger (som rød, oransje og prangende nyanser), som kan redusere trivselen din, samt forstyrre dyrelivet hvis du bruker slike farger utendørs. Et mineralsk preg på innredningen gir deg muligheten til å spille på fargekontraster og relieff i tillegg.

Lys er viktig

Hvis du ønsker å opprettholde zenatmosfæren når mørket faller, er det viktig med tilstrekkelig belysning. Du kan for eksempel bruke en lyslenke for å skape en innbydende stemning i mørket. Det er enkelt å montere slike, og du kan blant annet sno den rundt stolpene på verandaen eller på rekkverket på balkongen, la den trone på toppen av bokhyllen eller rekkverket i trappen.

En annen løsning kan være å bruke hengelamper! Slike lamper er laget av tre, rotting eller smijern og passer perfekt sammen med andre dekorative innslag (planter, steiner osv.).

Selvfølgelig kan du også benytte deg av det myke og varme lyset fra stearinlys i vakre telysholdere i glass eller en jernlykt.

Planter, planter og flere planter!

Uansett hvor stor plass du har, er det viktig å bruke planter. De kan være klatrende, slyngende, sukkulenter, med eller uten løv … I alle tilfelle passer de perfekt sammen med tre og gir paradiset ditt et jungelpreg.

Hvis du foretrekker lysere farger, kan du kombinere grønne planter med blomster som fremhever fargene og en lys innredning i tre. Forsøk å skape en vakker planteskillevegg i rommet slik at du føler deg midt i naturen, selv om du bor i et urbant miljø eller stuen din ikke er så stor.

Pink Lady®-tipset: Utendørs kan du plante blomster som gir nektar (kløver, salvie, løvetann, lyng)! På denne måten hjelper du biene og bidrar til bestøving av frukttrær og grønnsaksplanter rundt deg.