This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Tre treningsaktiviteter du kan gjøre sammen med barna

Det er ikke enkelt å trene regelmessig når man har små barn. Livet og timeplanene deres har endret seg fullstendig etter at dere fikk barn. Men nå har du muligheten til å trene på en annen måte! Det finnes mange typer familiegym, og du finner helt sikkert en aktivitet som passer deg.

Treningen gir deg utløp for energi samtidig som barna bruker musklene, forbedrer koordinasjonen og forebygger overvekt. Barna får økt konsentrasjon, bedre selvtillit, bedre psykologisk balanse og økt selvstendighet samtidig som de lærer å følge regler.

Men det er ikke alltid like lett å finne en aktivitet der både foreldre og barn har det gøy samtidig som de trener kroppen på sitt nivå. Du må ta hensyn til barnets alder, lengde, kroppsform og modenhet i tillegg til din egen alder … Ikke glem dette når dere setter i gang.

Her får du tre tips til aktiviteter dere kan gjøre sammen – uansett alder og nivå.

Ha det gøy med klatring og overgå seg selv

Du har sikkert merket at barna elsker å klatre. De klatrer som apekatter over alt: på en murvegg, i et tre eller i bestemors gardiner. Så hvorfor ikke ta dem med på klatring?

Klatring er utmerket for å utvikle motorikken, utforske kroppen og øke konsentrasjonsevnen! De fleste barn kan begynne med klatring når de er rundt tre år gamle. På den alderen har de utviklet en god motorikk, men de klatrer vanligvis ikke så høyt. Men det er jo heller ikke meningen!

I første omgang handler det om å motivere barnet til å klatre. Du kan plassere ut en gjenstand som barnet skal prøve å nå… Deretter kommer den vanskeligste delen: Barnet må våge å sette seg ned i klatreselen, bevege seg bort fra veggen og stole på utstyret…

Når du klatrer sammen med barn, vil du lære barnet å overgå seg selv, håndtere frykt, ta ansvar, stole på seg selv og andre, løse problemer, overvinne hindringer, observere, analysere samt å være kreativ…

Klatring gjøres oftest tosammen, og du får en spesiell og hyggelig stund med barnet. En uatskillelig duo som gir maksimal sikkerhet. Man klatrer aldri samtidig i en klatrerute. Den ene står på bakken, mens den andre klatrer i veggen.

Såfremt dere ikke driver med «buldring» da selvsagt. Buldring foregår uten klatresele og i lavere høyder.

Hvis du ønsker å investere i utstyr til barnet, må du huske på å kjøpe utstyr som er tilpasset barn.

Ha det gøy med geocaching

Det er faktisk mulig å trene og gå på skattejakt samtidig. Dette kalles geocaching og er en aktivitet som passer godt for familier. Geocaching er en skattejakt hvor du bruker GPS (smarttelefon eller GPS) og et nettsted (f.eks. nettstedet geocaching.com, som er gratis).

«Skattene» består av esker i ulike størrelser, som andre har gjemt på bestemte steder. Målet er det samme som i orienteringsløp: Du må finne de ulike stedene ved hjelp av GPS-en din og avdekke «skattene» som er gjemt. En slik skatt ligger vanligvis i en vanntett boks og inneholder ofte en liste over hvem som har funnet skatten og kanskje noen småting uten spesiell verdi.

Det som er så spesielt med denne disiplinen, er at det finnes så mange alternativer, vanskelighetsnivåer, steder osv. at det er opp til deg å skape ditt eget eventyr. Barna vil bli så hektet at de vil være fokuserte gjennom hele skattejakten.

Du kan velge dag, tidspunkt, sted, type terreng (fjellturer eller turer på landet), ulike byområder, nye byer, monumenter eller uventede landskap… Og som oftest bare et steinkast fra der du bor.

Yoga for barn

Yoga har mange og velkjente fordeler Det er kanskje oftest voksne som driver med yoga, men det kan også være et avslappende øyeblikk og en øvelse for barna.

På det psykologiske planet kan yoga hjelpe med å finne roen, øke selvtilliten og sette problemer til side. Yoga anbefales derfor for bekymrede barn, eller for barn som har vansker med å sovne eller å konsentrere seg. På det fysiske planet kan yogaøvelser gjøre barna mykere og bidra til at de blir mer klar over kroppen sin slik at de kan akseptere den bedre.
Men ingen Lotus- eller solhilsen for de små…

Yogaøvelser for barn er morsomme. De er vanligvis dyrestillinger (katt, hund osv.) og basert på pust og avslapning på gulvet.
Det anbefales at du får hjelp av en profesjonell yogalærer eller at du bruker en egnet app med øvelser.
Appen Petit Bambou er et godt alternativ for nybegynnere. For å fortsette i en «zen» holdning.