This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Våra 3 tips för en harmonisk höststart!

Nu när sommaren snart är över och semestern slut är det dags att göra sig redo för en nystart. Vi behöver ny positiv energi: det är hög tid att börja med enkla, stabila och goda vanor som sedan kan följa dig hela året.

Oavsett om det handlar om vad du lägger på tallriken, att träna eller hur du planerar din dag kan du använda dessa väl valda råd för att inleda en härligt harmonisk höst!

Batch cooking: tillbaka till sunda matvanor

Höststarten är ett utmärkt tillfälle för att ställa sig vid spisen igen och hitta tillbaka till vissa rutiner. Prova batch cooking-metoden för att lägga grunden till sunda matvanor. Vad går konceptet ut på? Jo, att laga till hela veckans måltider i förväg. Och vad är målet? Att spara tid genom att förbereda och laga till veckans lunchlådor och middagar. Enkelt och effektivt!

Optimera din batch cooking genom att avsätta en dag i veckan eller på helgen när du tar dig tid att laga mat. Fundera i förväg ut några måltidsidéer genom att till exempel bläddra igenom säsongens bästa Pink Lady®-recept, ge dig ut och handla och sätt på dig förklädet!

På Pink Lady® uppskattar vi den här tekniken för att få varierade och välbalanserade måltider. Förutom att du sparar pengar och minskar mängden avfall, eftersom du bara köper det som behövs, är batch cooking en rolig aktivitet där du kan låta barnen vara med och sätta ihop veckomenyn.

Träning och rörelse – svaret på en energifylld höststart

Vad är hemligheten bakom att komma igång ordentligt redan vid höststarten? Fart och rörelse! Få energin att flöda i kroppen och ta ut dig genom fysisk träning. Lägg in lite tid under veckan för regelbunden träning, det kan vara allt från yoga eller fitness till löpning. Hitta motivation genom att ta fram en ”feelgood”-playlist och njut av den där stunden som bara är din.

Inför morgonritualer för att vakna full av energi och fortsätta i samma stil under resten av dagen. Gå upp några minuter tidigare så att du hinner med några stretchövningar, 5 minuters meditation eller gå ut på en kort uppfriskande promenad. Låt kroppen vakna långsamt genom att dra nytta av de tidiga morgontimmarnas uppfriskande lugn.

Tips från Pink Lady®: Visste du att det är mer effektivt att äta ett äpple än att dricka en kopp kaffe för att hålla dig alert? Så ta ett bett i ett Pink Lady®-äpple för att fylla på din energinivå!

Ett väloljat maskineri

Det ultimata rådet för att komma igång inför höststarten är god planering! Planera din vecka för att ligga steget före och få en överblick över de kommande dagarna. Skapa din egen allt-i-ett-bok, ett personligt häfte där du kan se hela din övergripande planering, från din almanacka till påminnelser om viktiga möten. Använd en att-göra-lista och bocka av varje uppgift så fort den är klar. Och hur nöjd blir man inte när allt på listan är struket! Du kan också hänga upp en almanacka i köket så att du alltid har familjens planering nära till hands.

Höststarten innebär också skolstart för de minsta. Så om du har barn, tänk på att ta er tid tillsammans för att lägga upp planeringen för läsåret. Allt från lektionsscheman, utflykter, idrottsaktiviteter och andra fritidsintressen – gör en planering för de närmaste veckorna tillsammans så att du får en bättre överblick!