This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Våra fyra tips för att minska matsvinnet genom att ta tillvara äppelskalen

Äpplet är en av svenskarnas favoritfrukter, och det äts antingen med eller utan skal. Skalet är en utmärkt källa till vitaminer och fibrer som ger dig oanade resurser! Men ibland äter vi inte upp hela äpplet …

Visste du att det går att återanvända äppelskalet och till och med kärnhuset? Läs våra fyra tips för att minska matsvinnet!

Gör äppelchips

Gillar du att pröva dig fram till nya recept? Då tycker vi att du ska prova på att laga superläckra äppelchips från äppelskal! Det är ett bra sätt att motverka matsvinnet samtidigt som du kan njuta av resultatet.

Du undrar säkert hur man gör dem? Det är hur enkelt som helst! Krydda skalen från två eller tre Pink Lady®-äpplen med socker och kanel.

Lägg dem sedan på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 30 minuter på 150 °C. Klart! Dags för ett knaprigt äppelchips!

Gör ett potpurri

Finns det något värre än när det luktar illa från köket eller toaletten? Upptäck hur du gör ett potpurri med Pink Lady®-äppelskal, apelsinskal eller torkade citronskivor och skapa en naturlig rumsdoft:

Gör din egen äppelgelé

Om du precis har förberett en äppelpaj, spara skalen och ta inte av dig förklädet! Här kommer ett smart recept där vi använder skalen, men också kärnhuset, från fem eller sex Pink Lady®-äpplen.

Vårt recept på äppelgelé

Laga ditt eget örtte

Vårt sista tips för att minska matsvinnet är att laga ditt eget örtte på sparade äppelskal!

Låt bara skalen lufttorka på en handduk i en knapp vecka, eller i ugnen i några minuter (5–7 minuter på 60 °C).

När skalen är riktigt torra är det dags att ge fritt spelrum åt din fantasi och smak! Variera gärna nöjena med kombinationer som äpple-kanel eller äpple-mynta, och smaksätt drycken efter behag: tillsätt citron, apelsin, honung, ingefära, lönnsirap, stjärnanis eller andra kryddor. Drick och njut!