This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Våra råd för att enkelt hålla en bra fuktbalans!

Vår kropp behöver vatten, bland annat för att göra sig av med toxiner och hålla rätt kroppstemperatur.

Alla borde dricka två liter vatten om dagen för att hålla oss i form, men vi glömmer det ofta och dricker inte förrän vi blir törstiga. Här är några tips du kan följa om du vill upprätthålla en bra fuktbalans hela dagen!

Smaksätt vattnet

En del tycker att vatten är för smaklöst och dricker därför för lite vatten, eller inget alls. För att du ska tycka att det känns roligt att dricka vatten igen kan du enkelt smaksätta det i stället för att välja läsk eller saft, som ofta är alldeles för söta. Välj mellan att smaksätta ditt vatten med färska örter, örtkryddor, kryddor eller frukt!

På Pink Lady® är vi särskilt förtjusta i det här receptet på detoxvatten med hibiskus och äpple. Låt smaken styra och skapa ditt eget vatten!

Ät frukt och grönt!

Visste du att frukt och grönsaker är riktiga vattenreserver som ger dig en mycket större smakupplevelse än ett glas vatten? Vi tänker naturligtvis på Pink Lady®-äpplen (som innehåller cirka 80 % vatten), men detsamma gäller också för många andra frukter:

Föredrar du salt framför sött? Inga problem! Grönsaker kan ge lika mycket vatten som frukt:

Pink Lady®-tips: Ät gärna dina grönsaker råa – det tillför kroppen mer fukt eftersom vattenhalten sjunker vid tillagning.

Ha alltid vatten till hands

Vi glömmer ofta att dricka när vi är mitt uppe i någonting, det kan vara på jobbet, när vi är och tränar eller sitter i soffan och läser en bok. För att komma ihåg att dricka mer kan det vara bra att använda en vattenflaska som du alltid har nära till hands!

Välj gärna en vattenflaska i rostfritt stål, som är ett miljövänligt alternativ till plastflaskan.

Inför dina små ritualer

Dricka 1, 2 eller 3 glas vatten, när du går upp, innan du går och lägger dig eller medan du jobbar – alla har sin metod! Men varför inte införa dina små ritualer under hela dagen så att du säkert dricker ordentligt? En effektiv teknik för att slippa bli trött för att din fuktbalans är låg – särskilt mitt i sommaren!

Om du inte har så lätt för att dricka vatten ser du här ett litet schema som du kan försöka följa för att hålla dig i form: