This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Vores 4 tips til anti-spild for at genbruge dine æbleskæller

Æblet er en af de frugter, der spises mest i Danmark, uanset om det gnaves, som det er, eller skrælles omhyggeligt. Det er en ekstraordinær kilde til vitaminer og fibre, som giver uanede ressourcer… men det er ikke altid, at det spises helt!

Vidste du, at skrællerne og selv skroget også kan bruges? Se vores 4 tips til anti-spild!

Lav æblechips

Kan du godt lide at eksperimentere med ny opskrifter? Hvorfor så ikke begynde at lave lækre æblechips af æbleskrællerne? Det er en fantastisk måde at reducere affaldet. mens du hygger dig.

Du spørger nok dig selv om, hvordan du skal gøre. Intet kunne være nemmere! Krydr skrællen af 2 eller 3 Pink Lady®-æbler med sukker og kanel.

Læg dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem endelig i ovnen i 30 minutter ved 150 °. Værsgo! De er parat til at blive spist!

Lav et potpourri

Intet er så ubehageligt som dårlige lugte fra køkkenet eller badeværelset. Hvis du vil parfumere dit hjem på en naturlig måde, kan du se, hvordan du laver potpourri med Pink Lady® æbleskæller, appelsinskæller eller tørrede citronskiver:

Tilbered en æblegelé

Hvis du lige er blevet færdig med at lave en æbletærte, kan du gemme skrællerne og beholde forklædet på! Her er en smart opskrift, hvor man både bruger skrællen og kernehuset fra 5 eller 6 Pink Lady®-æbler.

Vores opskrift på æblegelé

Lav en hjemmelavet urtete

Sidste tip til anti-spild af dine æbleskræller: lav din egen urtete!

Du skal blot lade skrællerne tørre i 5 dage i det fri eller nogle minutter i ovnen (5-7 minutter på termostat 2 eller ved 60 °C).

Når de er tørret, er det op til din fantasi og smag, hvad du kan lave med dem! Varier endelig glæderne (æble-kanel, æble-verbena) og smag din tilberedning til, som du kan lide det: tilsæt citron, appelsin, honning, ingefær, ahornsirup, stjerneanis eller andre krydderier, og… nyd din urtete!