This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Vores ideer til hvordan du kan forvandle dine opholdsområder til sande fristeder

Haven, terrassen og stuen er steder, hvor vi særligt kan lide at genoplade vores batterier, nyde lidt natur eller læse i fred og ro for at tage en pause fra hverdagens hektiske tempo!

Men nogle gange mangler der lidt for at gøre disse områder til en fredelig oasis. Derfor giver vi dig her nogle tips til at forvandle et af dem til et sandt fristed til ro og afslapning.

Skab en zen stemning

For at skabe et sted, der indbyder til ro og afslapning, er det vigtigt at vælge en zen-præget indretning. Generelt bør du foretrække naturlige og rå materialer. Brugen af træ eller rattan, materialer med bløde og varme toner, vil forstærke denne afslappende og hyggelige stemning.

Undgå derimod at bruge for aggressive farver (rød, orange og prangende nuancer), som foruden din egen velvære kan forstyrre det lokale dyreliv i udendørsarealerne. Endelig giver et mineralsk touch dig mulighed for at spille med farvekontraster og give relief.

Lyset spiller en stor rolle

Hvis du ønsker at bevare en zen stemning i dit fristed om natten, er det vigtigt at bruge den rigtige belysning. For at skabe en varm atmosfære kan du f.eks. opsætte en lysguirlande. Den er nemt at installere, og du kan vikle den rundt om stolperne på din pergola eller rækværket på din altan udendørs eller hænge den op oven på din bogreol eller langs et trappegelænder indendørs.

En anden løsning kunne være at opsætte hængelamper! De fremstilles i både træ, rattan og smedejern og passer perfekt sammen med andre dekorative elementer (planter, sten osv.).

Hvis du ønsker en mere intim atmosfære, kan du nyde det bløde, varme lys fra stearinlys i smukke glaslysestager eller en lanterne af jern.

Et hav af planter!

Uanset hvor meget plads du har, er grønne planter uundværlige, når der skal laves et fristed. Vælg klatre- eller slyngplanter, bredbladede eller kaktuslignende planter, der alle vil passe perfekt til dine elementer i træ og give dit paradis et strejf af “jungle”.

Hvis du foretrækker stærkere farver, kan du vælge blomster, der fremhæver det grønne ved naboplanterne og din indretning i lyst træ. Ideen er at lave en flot planteskillevæg i rummet, så du har indtrykket af at være midt ude i naturen, selv om du bor i et bymiljø, eller din stue ikke er særligt stor.

Tip fra Pink Lady®: Plant og dyrk honningplanter udendørs (kløver, salvie, mælkebøtte og lyng)! På denne måde hjælper du bierne og fremmer bestøvningen af nærliggende frugttræer og planterne i køkkenhaven.