This should redirect to the frontend url, but the redirection has been paused for now. Vores tips mod stress for en mere fredfyldt hverdag

Uanset ens alder eller beskæftigelse kan det være svært at håndtere de små bekymringer i hverdagen.

Og selv om stress nogle gange kan styrke vores præstationsevne, kan det være skadeligt for vores velbefindende, når det er for intenst. I disse tilfælde er det vigtigt at afsætte tid til sig selv for at oplade batterierne. At give sig selv et øjeblik væk fra det hele. Et øjeblik hvor det, der tæller, er at give næring til ens krop og sind. Og alt dette uden at bruge nogen særlig energi på det.

Her er nogle tips til, hvordan du kan fjerne stress og slappe af.

Dyrk motion

Hvis du stadig var i tvivl, så er fysisk aktivitet anerkendt som et vigtigt aktiv for vores mentale sundhed. I stressede perioder hjælper motion til at kanalisere adrenalinen, der frigives i vores krop. Desuden frigør fysisk aktivitet serotonin og endorfiner, som bidrager til en følelse af velvære.

Et eksempel er løb, som er en perfekt øvelse, hvor kroppen slapper af og går ind i en tilstand tæt på meditation takket være fænomenet “frivillig opmærksomhed”.

Vandsport giver kroppen mulighed for at slappe af takket være vandets massagekraft. Vægtløshedsvirkningen sætter alle musklerne i arbejde uden nogen følelse af anstrengelse. Båret af vandet evakuerer kroppen, hvad der kan være af spændinger og anspændthed.

Yoga er ideel til at lære at koncentrere sig og fokusere på sig selv og er lige så meget en sportsaktivitet som en åndelig disciplin. Takket været yogaens beroligende egenskaber får du tømt hovedet, og det er hele din krop, der afslappes. Denne sportsaktivitet er perfekt til at lære at håndtere stressede situationer bedre og sætte livets uventede begivenheder i perspektiv. På langt sigt er yoga også god til at afhjælpe rygproblemer.

Kom væk fra skærmene

Fjernsyn, computer, tablet eller mobiltelefon – adskillige undersøgelser har vist, at det kan udløse stress, hvis du tilbringer lang tid på skærmene, især om aftenen.

Hvis du arbejder på din computer hele dagen, så sørg for at holde hyppige pauser og prøv at koble dig fra mindst 1 time, inden du går i seng. Selvfølgelig uden at røre mobiltelefonen…

Lyt til musik

Blid musik (klassisk, ambient, trip hop…) har en rigtig beroligende effekt på vores krop.
Den gør det muligt at nedsætte hjerterytmen, sænke blodtrykket og reducere mængden af stresshormoner.

Du kan også lytte til lyden af havet, regn eller hvalsang samt musik på musikplatformene, der er specielt fremstillet til at lindre stress.

Meditér hver dag i 5 minutter

Meditation er en fremragende øvelse til at modvirke stress. Når du koncentrerer dine fornemmelser under meditation, opnår du at kunne fokusere opmærksomheden på nuet og styre de negative tanker bedre.

Hvis du praktiserer denne aktivitet dagligt, kan du nedsætte din nervøsitet, begrænse stressanfald og tage et skridt tilbage fra begivenheder, der gør dig utilpas.

For at din meditationsøvelse skal være vellykket, bør du installere dig et roligt sted. Find en stilling, som du føler dig godt tilpas i, men sørg for altid at holde ryggen ret. På den måde giver du din krop den rette vejrtrækning. Luk til sidst øjnene. Træk vejret dybt ind og ud for at mindske det stress, du føler.

Gå i gang med en præcis aktivitet

Over for stress er handling en god allieret. En aktivitet gør det muligt at få kontrollen tilbage på nul tid. Skift lagener, ryd op på dit soveværelse, vask op… Det hjælper dig med at fokusere på konkrete ting, som du er herre over. Det anbefales også at lave havearbejde, bagværk, tegninger og collager, når angsten bliver for stor. Disse aktiviteter hjælper dig med at koncentrere dig og er distraktioner, der beroliger dit sind.